Materiaal en kosten

 

Bij HFT wordt geschoten met luchtgeweren van maximaal 16,3 Joule met daarop gemonteerd een richtkijker . Er kunnen zowel veerdrukgeweren als CO2/Perslucht (PCP) geweren worden gebruikt. Het verschil tussen de beide soorten buksen zit vooral in de terugslag welke bij PCP geweren geheel ontbreekt. Vanwege dit verschil worden er twee klassen onderscheiden. Klasse HFT1 is daarbij bestemd voor PCP en Klasse HFT2 is voor de veerdrukgeweren. Bij voldoende animo kunnen ook nog een Jeugdklasse (tot 7,5J) en een Veteranenklasse worden toegevoegd.

Voor een HFT schutter hoeft het allemaal niet zo exact: als het doeltje maar omgaat! Snel inschatten en schieten is hier het devies. Een nieuwe HFT veerbuks kun je al voor minder dan €400,= aanschaffen. Voor HFT kun je volstaan met een eenvoudige scope met een vergrotingsfactor van bv. 6-12x welke voor een bedrag tussen €100-€300 al nieuw verkrijgbaar is.

Veel materialen zijn daarbij ook tweedehands voor een aantrekkelijke prijs verkrijgbaar.

Ook is geschikte regenkleding wel handig. HFT is immers een buitensport! Omdat HFT-schutters liggend mogen schieten is een schietmat wenselijk. Dan hoef je niet in het natte gras of de blubber te liggen. Verder natuurlijk een koffer of foudraal om je geweer in op te bergen. Anders mag je het geweer niet vervoeren.

Een uitgebreid advies voor beginners inzake aanschaf materiaal etc vind je hier.

 

Air Arms 500 HFT

Een specifiek voor HFT onwikkelde PCP buks

4,5mm en 16,2 Joule

Voorzien van Hawke Airmax 4-12x40 richtkijker

en G-tech buttpad/hamster