LAATSTE NIEUWS MBT SCHIETEN 50 MT BAAN:

 

In het stichtingsbestuur is besproken wat de schietmogelijkheden zijn voor de HFT leden.

Op de maandagavond, van 17.00 u tot 19.00 u zijn de leden van HFT welkom op de 50 m baan, op de schietavond van de Holtschutters. Dit geldt tm 13 december 2021. Na 19.00 u zullen naar verwachting meer leden van de Holtschutters en gastschutters gebruik maken van de 50 m baan. Als er weinig schutters zijn, dan kunnen de leden van HFT natuurlijk ook na 19.00 u schieten, maar dat is niet zeker. Kosten zijn € 4,50 pp.

Vanaf 01.01.2022 tot ca medio maart schieten de Holtschutters op de zondagmorgen, van 10.00 u tot ca 13.00 u. na maart wordt dit weer de maandagavond.

De luchtschutters kunnen dan buiten, achter de 50 m baan, schieten, tarief € 2,50 pp.

De 50 m baan zal dan naar verwachting worden gebruikt door de Holtschutters en gastschutters. Als het niet druk is, dan kunnen de leden van HFT ook gebruik maken van de 50 m baan, tarief € 4,50 pp

Op de Arduenna vrijdagavond zijn de HFT leden welkom op de 50 m baan van 19.00 u tot 22.00 u, tenzij in het zeldzame geval om 19.00 u op lopend varken wordt geschoten, maar dat zal dan niet lang duren.

Tarief is dan ook € 4,50 pp.

πŸ‘πŸ˜πŸ‘Š

KAMPIOENEN 2021 GEHULDIGD

Tijdens een geslaagde slotavond hebben wij gisteren de Clubkampioenen 2021 gehuldigd. De winnaars kregen allemaal een schitterende trofee welke door onze sponsor Hovecon B.V. was ontworpen, vervaardigd en beschikbaar gesteld! πŸ‘
Ook de winnaars van de Finale wedstrijd konden hun prijzen in ontvangst nemen. Met een mooie grote opkomst is tenslotte ook nog met de leden van gedachten gewisseld over de plannen voor 2022. De ambitie is om o.a. weer een Clubcompetitie te schieten waarvoor ook gastschutters zullen worden uitgenodigd. Tevens willen wij een volwaardige NK DFTA wedstrijd gaan organiseren.
De avond werd afgesloten met een gratis loterij en een gezellige borrel.

 

 

FINALE CLUBKAMPIOENSCHAP 2021
Vandaag onder prachtige weersomstandigheden onze laatste clubwedstrijd 2021 geschoten. Behalve onze eigen leden schoten vandaag ook 4 gastschutters van LSV Wanneperveen mee en konden we Ronald als nieuw lid inschrijven.

Allemaal hartelijk welkom bij HFT Groningen!πŸ‘
De bouwploeg had weer een zeer uitdagende baan gebouwd waar we ons prima op hebben geamuseerd. Hartelijk dank voor jullie inzet mannen!

UITSLAG HFT1:
1. Tom 65
2. Marinus 63
3. Harm 59
4. Joey 57
5. Erik 56
6. Chris 47
7. Tim 45

UITSLAG HFT2:
1. Jonas 68
2. Martijn 66
3. Oscar / Hielke 65
4. Paul 64
5. Arend 58
6. JosM 56
7. Dennis 50
8. Nils 49
9. Ronald 47
10. Feline / Dirk 46
11. Stefan 43
12. Bert 41

Clubkampioen 2021 HFT1 JosR πŸ†
Clubkampioen 2021 HFT2 Martijn πŸ†

Beide schutters hebben dit jaar zeer overtuigend met 5 beste resultaten een maximale score van 500% gerealiseerd!
Hartelijk gefeliciteerd met dit mooie resultaat!

Hiermede is dit wedstrijdseizoen ten einde gekomen.

We hebben dit jaar 7 wedstrijden en 1 funshoot geschoten!
Tot volgend seizoen allemaal!

FUNSHOOT HFT GRONINGEN
Vandaag voor onze enthousiaste leden een funshoot georganiseerd waarbij eens een keer op andere doeltjes kon worden geschoten: kalkpijpjes, messtins, draaiende klepels, 'bitcoins', biathlon, slijpschijven, een paintballautomaat enz enz. Dankzij het prachtige weer hebben we een geslaagde shoot gehad waarbij we ook weer een nieuw lid hebben mogen verwelkomen! Ben je geinteresseerd en wil je ook eens meedoen? Stuur ff een mailtje en we maken een afspraak. Maar pas op: HFT is verslavend 

Vandaag onder prima omstandigheden onze voorlaatste clubwedstrijd geschoten. Dit keer geen regen maar wel een stevige oostenwind die met name op de twee lanes in het open veld voor een uitdaging zorgde! Weer een zeer gezellige en geslaagde dag HFT gehad waarbij we ook twee nieuwe liefhebbers hebben mogen verwelkomen. Hartelijke dank aan Wim en de baanbouwploeg voor jullie inzet!
Op 10 oktober schieten we de finale van 2021 πŸ‘πŸ˜

Clubkampioenen 2021 bekend

Omdat we dit jaar 7 clubwedstrijden schieten en de 5 beste resultaten daarvan meetellen voor het clubkampioenschap kunnen we na de vijfde wedstrijd van vandaag al een belangrijke conclusie trekken: hoewel we nog twee wedstrijden hebben te gaan kunnen de twee huidige koplopers in de klassen HFT1 en HFT2 niet meer worden ingehaald!
Hierbij feliciteren wij Jos Rogaar (HFT1) en Martijn v.d. Veen (HFT2) met hun geweldige resultaat en Clubkampioenschap 2021! πŸ‘πŸ†
Klasse geschoten mannen!

Clubkampioen HFT1 : Jos RogaarπŸ†
Clubkampioen HFT2 : Martijn v.d. VeenπŸ†

Clubwedstrijd 22 augustus

We hebben het vandaag inderdaad niet helemaal droog gehouden tijdens onze 5e Clubwedstrijd. Wel mooie baan, een goede sfeer en dus toch een geslaagde dag! Met dank aan de bouwploeg: Wim, Evert en Arend! πŸ‘

In verband met de zomervakantie is het Sportschietcentrum gesloten van

maandag 26 juli tot en met zondag 15 augustus

BESTUUR HFT GRONINGEN

Gisteravond met zijn drieën onze eerste bestuursvergadering gehad en in goed overleg de functies als volgt verdeeld:
Voorzitter : Jos Rogaar
Secretaris : Jos v.d. Maat
Penningmeester : Evert v. Dijk
Wij zijn alle drie erg gek op ons cluppie en willen ons met veel enthousiasme hier graag voor inzetten 😁

Met ingang van zondag 14 februari kan er weer buiten worden geschoten!

Aanvang 10.00 uur

 Maximaal 2 groepjes van 2 personen

1,5 meter afstand aanhouden

Van  tevoren aanmelden

Als gevolg van de verlengde lockdown is het Sportschietcentrum helaas tot nader order voor alle verenigingen gesloten.

πŸ˜₯

In verband met de Kerstvakantie is het Sportschietcentrum van
14 december - 10 januari
gesloten

Met ingang van zondag 22 november kunnen we weer HFT schieten!
Graag van tevoren aanmelden
Maximaal 4 personen per lane en op 1,5 meter afstand

Kantine blijft gesloten

 

EINDUITSLAG CLUBKAMPIOENSCHAP 2020

Vanwege de verscherpte Corona maatregelen is ons Clubjaar helaas vroegtijdig ten einde gekomen en onze "Finale" komen te vervallen. Dit betekent dat onze wedstrijd van 10 oktober jl. onze laatste clubwedstrijd van 2020 was en de einduitslag kan worden opgemaakt. Voor onze Finale waren prijzen beschikbaar in de Klassen HFT1, HFT2 en Jeugd. Als we de wedstrijd van 10 oktober nu als Finale beschouwen worden deze prijzen als volgt verdeeld:

KLASSE HFT1
πŸ₯‡Jos v.d. Maat
πŸ₯ˆTom Terpstra
πŸ₯‰Jos Rogaar

KLASSE HFT2
πŸ₯‡Erik Hidding
πŸ₯ˆDennis Schotanus
πŸ₯‰Gerard Lammers

KLASSE JEUGD
πŸ₯‡Martijn v.d. Veen
πŸ₯ˆStefan Kuiper
πŸ₯‰Feline Schotanus

Met deze laatste wedstrijd zijn nu ook de Clubkampioenen 2020 bekend:
Clubkampioen HFT1 : Jos v.d. Maat πŸ†
Clubkampioen HFT2 : Evert v. Dijk πŸ†

Alle winnaars van harte gefeliciteerd! Ik hoop dat we dit jaar nog een gelegenheid krijgen om de prijzen officieel uit te reiken!
Laten we tenslotte hopen dat we volgend jaar weer een normaal Clubkampioenschap kunnen schieten met veel mooie wedstrijden!

Tussenstand Clubkampioenschap per 10-10-2020

CLUBWEDSTRIJD 10 oktober

Met helaas twee afmeldingen vanwege ziekte stonden vanmorgen toch mooi 10 liefhebbers aan de start van onze voorlaatste clubwedstrijd. De laatste tijd hebben we diverse nieuwe jeugdleden mogen verwelkomen. Voor zowel Stefan (14jr) als Feline (11jr) was het vandaag de allereerste wedstrijd. Ook Gerard deed vandaag voor het eerst mee. Vanwege de deelname van deze nieuwe HFT- ers had ik de baan niet al te ingewikkeld gemaakt. Met diverse buitjes waren de weersomstandigheden vandaag helaas verre van ideaal en toch wel een factor van belang. Dit mocht de pret echter niet drukken.

De HFT2 klasse (veerbuks) wordt momenteel vooral door de jeugd gedomineerd! Martijn (16jr) wist met een score van 62 wederom de winst te behalen. Hij werd op de voet gevolgd door Stefan die met 61 punten blijkbaar goed heeft opgelet tijdens de instructie afgelopen zondag! Perfect gedaan jongens! Met dit resultaat wordt het Clubkampioenschap HFT2 toch nog erg spannend!

Ook in de HFT1 klasse (PCP) is het clubkampioenschap bepaald nog niet beslist! Met een perfecte score van 80(!) punten wist ik vandaag te winnen. Dit betekent dat de 4 geschoten wedstrijden nu door drie verschillende schutters zijn gewonnen. De strijd is dus nog redelijk open en zal tijdens de finale op 31 oktober as. worden beslist.

UITSLAG
HFT1
Jos van der Maat 80
Tom Terpstra 73
Jos Rogaar 71

HFT2
Martijn v.d. Veen 62
Stefan Kuiper 61
Erik Hidding 58
Dennis Schotanus 58
Gerard Lammers 55
Evert v. Dijk 53
Feline Schotanus 45

Allemaal bedankt voor de gezellige dag en tot de finale op 31 oktober as! πŸ‘πŸ˜

Instructie HFT

Vanmorgen een instructie gegeven over kogelbaan, instelling scope, rangefinding en bracketing. Onze leden twee uur lang geinformeerd over deze belangrijke aspecten van HFT. E.e.a. ook beoefend en de leden voorzien van schriftelijke documentatie.
Is geloof ik wel goed ontvangen 😁
Fotos: Stefan

CLUBWEDSTRIJD 26 SEPTEMBER

Vandaag onder prachtige omstandigheden een heerlijke clubwedstrijd geschoten. Er deden uiteindelijk 10 leden mee. De 5(!) nieuwe leden die we afgelopen week hebben mogen inschrijven waren allemaal aanwezig om e.e.a. eens goed te bekijken! De HFT1 klasse werd overtuigend gewonnen door Jos Rogaar met 78 punten. Een geweldige score! Martijn v.d. Veen (Jeugd!!) won de HFT2 klasse met een bijzonder mooie score van 68 punten! Winnaars gefeliciteerd!

Over twee weken weer een clubwedstrijd.

Tussenstand clubkampioenschap

Vanmorgen, onder een heerlijke najaarszon, weer 6 liefhebbers getracht enthousiast te maken voor HFT Groningen!

Is, geloof ik, wel gelukt.

Eerste inschrijving al mogen ontvangen πŸ‘πŸ˜

Het is op donderdagavond al weer heel snel donker.
De Clubavond op donderdag komt hiermee te vervallen.
Met ingang van 13 september schieten wij dus weer op zondagmorgen van 10.00 - 12.00 uur.
Graag wel van tevoren aanmelden aub!

Zondag 23 augustus Molenvoort 1

Vandaag samen met Tom en Harm een leuke wedstrijd te Molenvoort geschoten. Wel enkele buitjes gehad en een stevige wind zorgde voor een extra handicap. In ieder geval weer met een gezellige groep uit heel Nederland lekker HFT geschoten. Over twee weken Molenvoort 2 !

TUSSENSTAND CLUBCOMPETITIE 2020


Oorspronkelijk was het de bedoeling om dit jaar 8 clubwedstrijden te organiseren waarvan de 6 beste resultaten zouden meetellen voor het Clubkampioenschap 2020. Door alle Corona perikelen zullen we dit jaar helaas maar aan 5 clubwedstrijden toekomen. Voor het Clubkampioenschap tellen de vier beste resultaten mee.
Met het resultaat van afgelopen zaterdag verwerkt ziet de tussenstand voor ons Clubkampioenschap 2020 er als volgt uit:

Clubwedstrijd zaterdag 18 juli

Heerlijk weer, een uitdagende baan met 2x20 targets en enthousiaste schutters!

Kortom, weer een heerlijke clubwedstrijd gehad!

Uitslag HFT1

1. Tom Terpstra 74

2. Jos v.d. Maat 73

3. Joey v.d. Molen 69

4. Jos Rogaar 66

5. Jan de Klein 59

6. Geert v.d. Veen 45

 

Uitslag HFT2

1. Evert v. Dijk 57

2. Martijn v.d. Veen 54

3. Erik Hidding 41

Wuhuuu.....we kunnen weer!! 


Naar aanleiding van berichtgeving van de KNSA en overleg met de beheerder van het Sportschietcentrum Delfzijl kunnen we per 1 juli as. weer ouderwets gezellig HFT schieten en wedstrijden houden.
Clubavond is dan weer, zoals vanouds tijdens zomertijd, op donderdagavond van 19.00 - 21.00.
Horeca gaat dan ook open!
Leden zijn dus aanstaande donderdag weer allemaal van harte welkom voor een bakkie koffie, schieten, beetje bijkletsen en een biertje na afloop. Wel graag van tevoren even aanmelden via Whatsapp.

 

ATTENTIE!
In verband met zomervakantie is het Sportschietcentrum Delfzijl van maandag 20 juli t/m zondag 9 augustus gesloten

Jippieeee! Wij schieten weer lekker HFT!!

Zonnetje, fluitende vogeltjes, natuur volop in bloei en HFT! Wat wil je nog meer?
Onder strenge voorwaarden met maximaal 5 schutters (na aanmelding) weer genoten!

😁 We gaan weer schieten! 😁

Met ingang van 11 mei kunnen we, onder strenge voorwaarden, weer lekker buiten HFT gaan schieten.

De club is in twee groepen ingedeeld. Één groep schiet op zaterdagmorgen en de andere groep op zondagmorgen.

Aanmelding gaarne bevestigen via Whatsapp.

LAATSTE NIEUWS:

In verband met het Corona virus is het Sportschietcentrum tot nader order gesloten.

Om dezelfde reden zijn de DFTA wedstrijden in april en mei afgelast.

Sinds vandaag beschikken we over een mooie 4x2 materiaalcontainer waarin we onze spullen netjes kunnen opslaan 😁

Zaterdag 29 februari

Vandaag onder uitzonderlijk goede omstandigheden onze eerste clubwedstrijd geschoten: droog, zonnetje en 14°C!!
De stevige wind zorgde voor een extra dimensie! Met elkaar een fijne wedstrijd gehad!

πŸ‘πŸ˜
Uitslag HFT1:
1. Jos R.(55) 2. Joey(50) 3.JosvdM(47) 4. Harm (33)
Uitslag HFT2:
1. Evert (40) 2. Wim (38) 3. Erik(35)
Volgende clubwedstrijd is op 4 april.

Deze week weer mooie publiciteit in de lokale weekbladen!

Gebruikt materiaal Nightshoot 7 februari te Schalkhaar

Om beginnende HFT schutters een indruk te kunnen geven welk materiaal tijdens wedstrijden wordt gebruikt volgt hier een overzicht van gebruikte buksen en scopes tijdens de Nightshoot van 7 februari jl. Ik beperk het overzicht bewust tot het vermelden van het merk. Vaak zijn buksen dusdanig getuned en gemodificeerd dat een indicatie van het originele model tot verkeerde conclusies zou kunnen leiden. Het overzicht geeft echter wel goed aan welke merken vaak worden gebruikt.

Eerste training 2020!

Vanmorgen een mooie opkomst bij onze eerste (indoor) training! Het seizoen 2020 is nu echt begonnen! Voorlopig elke zaterdag van 10.00 - 12.00 training in de 50mt baan.

Heb je interesse? Stuur een mailtje!

Nieuwe targets

YEAH!!! Onze 20 nieuwe Flopover targets zijn klaar! Hopelijk snel geleverd in Delfzijl zodat we ze kunnen gebruiken bij onze eerste clubwedstrijd op 29 februari 

Target tester

Om te kunnen controleren of de gebruikte targets voldoen aan de voorgeschreven norm is een handige tester ontwikkeld. Tijdens de Algemene ledenvergadering van de DFTA (dd 30 oktober) is afgesproken dat alle verenigingen die een officiële wedstrijd organiseren over een dergelijke tester dienen te beschikken. De tester is formeel door de WFTF goedgekeurd en kan met een 3D printer worden vervaardigd. In de onderstaande video wordt de tester gedemonstreerd.

Rondleiding JSB pellets

Altijd al graag willen weten hoe JSB de pellets maakt? Check deze engelstalige video voor een uitgebreide rondleiding en toelichting op enkele mythes op het gebied van pellets:

Nederlands Kampioenschap

Het NK 2019 kende op zaterdag 23 november zijn finale op de mooie baan te Schalkhaar. Onder mooie omstandigheden werd hier de laatste officiële wedstrijd van 2019 geschoten.

Plaatjes zeggen meer dan praatjes!

Mooie instructieve poster van Walther over de staande schiethouding

Ook van toepassing bij HFT 😁

Molenvoort 10 november 2019

Onder werkelijk schitterende omstandigheden heeft HFT Groningen voor de eerste maal met meerdere personen aan deze wedstrijd deelgenomen. We hebben op een uitdagende baan een heerlijke dag gehad en bijzonder veel geleerd! Mede dankzij de gezellige en ongedwongen sfeer een mooie ervaring die elke HFT schutter kan worden aanbevolen!

Afstandentabel DFTA

Officiële wedstrijden die bv. meetellen voor het Nationaal Kampioenschap worden conform de regels van de DFTA verschoten. Dit betekent dat de doeltjes niet lukraak kunnen worden neergezet maar dat deze volgens onderstaande afstandtabel dienen te worden geplaatst. Een gedegen kennis van deze afstanden is een handig hulpmiddel bij "rangefinding".

Clubavond in de wintermaanden

Vanaf 1 oktober is er geen clubavond meer op donderdagavond.

 

 

.=.=.=.

Met een lekker zonnetje hadden we zaterdag 14 september onze eerste clubwedstrijd! Winnaars waren de aanwezige leden die een gezellige en leerzame middag hebben gehad 😁

Ben je op onze Open Dag geweest en nu enthousiast over HFT?

Gefeliciteerd met je nieuwe hobby! Schrijf je voor 1 oktober as. in als lid en maak kans op een mooie prijs. Je ontvangt in ieder geval altijd een waardebon van €10,= , 2 logo badges en HFT Groningen stickers. Overweeg je om zelf een HFT buks aan te schaffen? Check dan de pagina " Aanschaf advies beginners" waarin je de benodigde info kunt vinden voor een weloverwogen keuze. Indien je serieus de aanschaf van de geadviseerde set (Weihrauch HW50 + Hawke Vantage 4-12x40 AO mildot) overweegt, stuur mij dan een mailtje. Grote kans dat er meer mensen interesse hebben en we met een collectieve aanschaf een leuke korting kunnen bedingen! Is toch weer snel verdiend 😁
Voor overige vragen kun je ook altijd mailen!

https://www.hft-groningen.nl/wat-is-hunter-field-target/materiaal-en-kosten/aanschaf-advies-beginners

Ondanks het slechte weer een bijzonder geslaagde Open Dag gehad en weer veel mensen enthousiast kunnen maken voor HFT!

!ACTIE OPEN DAG 7 SEPTEMBER!


Schrijf je vóór 1 oktober in als nieuw lid van HFT Groningen en maak kans op één van onze 10 mooie prijzen waaronder driemaal een compleet pakket t.w.v. €55,= bestaande uit:


Gamo polo, Cap, spuitbus Ballistol, 500 kogeltjes, waardebon €10,= van Metura Schietsport Albergen, 2 logo badges HFT Groningen, stickervel HFT Groningen!!

De vakantie is voorbij!

Aanstaande donderdag 22 augustus weer vanaf 19.00 uur HFT schieten!

Jawel! Ook in de Eemsbode ruime aandacht voor onze club!